skip to Main Content

Sculptra is een biologisch afbreekbaar product op basis van polymelkzuur. Het stimuleert de vorming van nieuw en natuurlijk collageen in de huid. Het product wordt met name gebruikt voor de fijne lijntjes in de wangen, het kingebied en de kaaklijn.

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling bestaat uit een aantal kleine prikjes in het gebied waar de verslapping of rimpels zijn ontstaan. Voor de behandeling kan de huid eventueel verdoofd worden. Sculptra is een biologisch afbreekbaar product; het laat zich makkelijk injecteren. Het geïnjecteerde gebied wordt uitgemasseerd om het polymelkzuur goed te verdelen.

Er zijn twee tot vier behandelingen nodig om een optimaal resultaat te realiseren. Drie tot vijf weken na de eerste behandeling zal de tweede behandeling plaatsvinden. Wederom na drie tot vijf weken zal de derde behandeling worden uitgevoerd. De behandelwijze en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de conditie van de huid.

scvoor1

 

 

 

 

 

Voor behandeling           Na behandeling

Wat is het resultaat van de behandeling?

Direct na de behandeling is het effect goed zichtbaar. Na de eerste week neemt dat effect weer af omdat het polymelkzuur zich verspreidt in de huid. Er gaat zich collageen vormen; dit proces duurt enkele maanden. Na minimaal twee behandelingen wordt de huid weer steviger en elastischer; daardoor krijgt men een jonger en strakker uiterlijk. Op basis van ervaring is duidelijk geworden dat het resultaat van Sculptra enkele jaren zichtbaar blijft. Om een goed resultaat te behouden is het aan te raden een jaarlijkse behandeling te ondergaan.

scvoor6

 

 

 

 

 

Voor behandeling           Na behandeling

Wat zijn de eventuele complicaties van de behandeling?
Er kunnen eventueel blauwe plekjes, lichte zwellingen of roodheid na de behandeling ontstaan. Deze zijn echter van tijdelijke aard en zullen na een paar dagen vanzelf verdwijnen en mogen gecamoufleerd worden. Er is geen sprake van napijn. Bij elke inspuiting is er een risico op infectie of een allergische reactie. Wanneer één van deze reacties optreedt, zijn ze gering en veroorzaken geen nadelige gevolgen. De artsen of chirurgen behandelen honderden mensen per jaar. Door ruime ervaring zijn zij in staat om elke complicatie die zich eventueel kan voordoen op te lossen.

Prijs per complete sessie

sculptra4Sessie:
Eerste gezichtsbehandeling € 500
Tweede gezichtsbehandeling € 500
Derde gezichtsbehandeling € 250

Indien de huid sterk is verslapt raden wij aan na 6 weken nog eens een behandeling te ondergaan van 250 euro. Om een blijvend en mooi resultaat te behouden ondergaat u ieder jaar weer één sculptrabehandeling.

Jaarlijkse onderhoudsbehandeling: € 500

Klik hier voor een gratis consult.

Back To Top